Redaksjonsråd

Ingrid Halland

Ingrid Halland (f. 1988) er førsteamanuensis i kunst- og arkitekturhistorie ved Universitetet i Bergen og førsteamanuensis II Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor hun underviser på PhD programmet. Hun har publisert i Log, Aggregate, og Journal of Design History og i 2021 gav hun ut boken Ung Uro: Unsettling Climates in Nordic Arts, Architecture and Design (Cappelen Damm).

Halland er ansvarlig redaktør for Metode.

Anders Rubing

Anders Rubing (f. 1983) er svensk arkitekt og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen. Rubing ble utdannet på Bergen Arkitektskole (BAS) og er hovedlærer og diplomveileder på samme institusjon. Han er fast arkitekturkritiker i Bergens Tidende og var en av tre kuratorer for den nordiske arkitekturutstillingen ‘Jävla kritiker!’

Rubing er styreleder i ROM for kunst og arkitektur.

Victoria Bugge Øye

Victoria Bugge Øye (f. 1985) er kurator i nyere arkitekturhistorie ved Nasjonalmuseet. Våren 2022 ferdigstiller hun en doktorgrad i arkitekturhistorie og teori ved Princeton University. Hun har en MA i Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture fra GSAPP, Columbia University (USA). Bugge Øye har deltatt i kuratoriske prosjekter for Canadian Center for Architecture, Storefront for Art and Architecture og Lisbon Architecture Triennale.

Marie-Alix Isdahl

Marie-Alix Isdahl (f. 1988) er norsk-fransk kunstforsker og teoretiker basert i London. Hun er doktorgradsstipendiat i kunstnerisk forskning og teori ved Department of Art, Goldsmiths College (UK). Isdahl har vært grunnlegger av SCHLOSS galleri i Oslo, redaktør i Natt&Dag, journalist i Morgenbladet og skriver for Kunstkritikk.

Sara Yazdani

Sara Yazdani (f. 1984) er svensk-iransk kunsthistoriker og kritiker. Hun er førsteamanuensis i kunsthistorie og -teori ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har tidligere vært postdoc i kunsthistorie ved Humboldt-Universität zu Berlin. Hun har publisert forskningsartikler i Art JournalAfterimageFlash Art, Artforum InternationalMousse MagazineKunstkritikkArt & EducationObjektiv, og essays i antologier og utstillingskataloger. 

Anna Ulrikke Andersen

Anna Ulrikke Andersen (f. 1988) er filmskaper og arkitekturhistoriker og jobber som postdoc på Universitetet i Oxford. Hun har en PhD i arkitektur fra the Bartlett School of Architecture, University College London. Som Fellow av Future Architecture Platform 2021 arbeidet hun som kurator av utstillingen ‘Chronic Conditions: Body and Building’ ved artkitekturtriennalen i Lisboa.

Gustav Jørgen Pedersen

Gustav Jørgen Pedersen (f. 1989) er kunsthistoriker med doktorgrad i estetikk og filosofi fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere vært seniorrådgiver i forskningsavdelingen i Kulturtanken og arbeider nå som instituttleder for Institutt for språk og kultur ved UiT Norges arktiske universitet. Pedersen har gitt ut flere bøker og forskningsartikler om samtidskunst og filosofi.